SerMimar İnşaat Malzemeleri
Toptan Satış, Uygun Fiyat, Zamanında Teslim

sermimar@sermimar.net
Fiyatlar güncellenmektedir. Lütfen güncel fiyat için arayınız. 

HekimBoard Fibercement Levha Nedir?

Yapıların her türlü yüzey kaplamalarında kullanabilen, üstün özelliklere sahip selüloz lifi takviyeli çimento esaslı levhalardır. Genel tanım olarak fibercement levha şeklinde adlandırılırlar. HEKİMBOARD düz levhalar tamamen doğal maddelerden üretilmekte olup, çevre, doğa ve insan dostudur. Fibercement levhalar kullanılacakları yüzey detaylarına göre uygun aletlerle kolayca işlenebilir ve kolayca monte edilir.

HekimBoard Fibercement Levha Fiyatları

Ürün Bilgisi Fiyat (m2) Fiyat (adet)
Fibercement Düz Levha (8mm kalınlık 125cm X 250cm) 16,00 TL/m2 50,00 TL/adet
Fibercement Düz Levha (10mm kalınlık 125cm X 250cm) 20,00 TL/m2 62,50 TL/adet
Fibercement Düz Levha (12mm kalınlık 125cm X 250cm) 24,00 TL/m2 75,00 TL/adet
Fibercement Düz Levha (14mm kalınlık 125cm X 250cm) 28,00 TL/m2 87,50 TL/adet
Fibercement Düz Levha (16mm kalınlık 125cm X 250cm) 32,00 TL/m2 100,00 TL/adet
Fibercement Düz Levha (18mm kalınlık 125cm X 250cm) 36,00 TL/m2 112,50 TL/adet
Fibercement Düz Levha (20mm kalınlık 125cm X 250cm) 40,00 TL/m2 125,00 TL/adet
--- --- ---
Fibercement Ahşap Desenli Levha (8mm kalınlık 125cm X 250cm) 20,00 TL/m2 62,50 TL/adet
Fibercement Ahşap Desenli Levha (10mm kalınlık 125cm X 250cm) 25,00 TL/m2 78,13 TL/adet
Fibercement Ahşap Desenli Levha (12mm kalınlık 125cm X 250cm) 30,00 TL/m2 93,75 TL/adet
--- --- ---
Fibercement Taş Desenli Levha (10mm kalınlık 125cm X 250cm) 26,00 TL/m2 81,25 TL/adet
Fibercement Taş Desenli Levha (12mm kalınlık 125cm X 250cm) 31,20 TL/m2 97,50 TL/adet
--- --- ---
Fibercement Levha İşçiliği için lütfen fiyat sorunuz ...... TL/m2 ...... TL/adet
Fibercement Levha "Söve ve Özel Kesim" için lütfen fiyat sorunuz ...... TL/m2 ...... TL/adet


Hekimboard Teorik Taşıma Yükleri - Hekimboard Fibercement

Hekimboard Boyut ve Ağırlıklar - Hekimboard Fibercement

HekimBoard Fibercement Levha Sıkça Sorulan Sorular?

Fibercement levhalar Kullanım ömrü ne kadardır ?
Fibercement levhalar yapısındaki maddeler dolayısıyla çok uzun ömürlüdür. Gerek çimento gerekse kuars için öngörülmüş bir ömür söz konusu değildir. Levhalar üretim esnasında zaten yüksek sıcaklık ve basınç altında pişirildiğinden en zorlu şartlara karşı son derece dayanıklı bir yapı kazanmaktadırlar.

Fibercement levhalar hangi hammaddelerden üretilmektedir ?
Fibercement levhalar tamamen doğal hammaddelerden üretilmektedir. Yapısında selüloz elyafı, çimento ve ağırlıklı olarak da mikronize öğütülmüş kuars bulunmaktadır. Dayanıklı olmalarının yanı sıra son derece hafiftirler. Taşınmaları ve montajı son derece kolaydır.

Fibercement levhaların yapısında insana veya çevreye zararlı bir madde var mıdır ?
Fibercement levhalar insan ve çevre dostu bir malzemedir. Yapısında hiçbir şekilde insan veya çevreye zararlı olabilecek bir madde bulunmamaktadır. Zamanla ya da atmosfer şartlarına bağlı olarak çevreye herhangi bir şekilde gaz emisyonları yoktur.

Fibercement ürünlerin kimyasal maddelere karşı dayanımı nasıldır ?
Fibercement levhalar yapısındaki çimento sebebiyle kireç çözücülere karşı dayanıksızdır. Bunun haricindeki kimyasallara karşı çok iyi dayatım gösterirler. Özellikle alkalilere karşı son derece dayanıklıdırlar.

Fibercement levhalar asbest içerir mi ?
Kesinlikle HAYIR. Üretilmeye başlandığı ilk günden beri fibercement ürünler hakkındaki en popüler soru bu olmuştur. Fibercement levhalar zaten asbestin yasaklanması sebebiyle geliştirilmiş son derece çevre dostu bir üründür. İçinde asbestin yerine bağlayıcı eleman olarak ithal edilen ve özel bir çam ağacından elde edilmekte olan selüloz cinsi kullanılmaktadır.

Olası bir yangında fibercement levhaların durumu ne olur ?
Fibercement levhalar yapısındaki malzemeler sebebiyle kesinlikle yanmaz (EN 13501-1’e göre A1 sınıfı yanmaz yapı malzemesi). 500 derecelik bir ısıya 2 saat süreyle maruz bırakılan levhalarda sadece ani soğuma esnasında kılcal çatlama görülmektedir. Bu sebeple fibercement levha ile üretilmiş bir yapıda elektrik kontağı gibi sebeplerle yangın çıkması ve yayılması riski yoktur. Çünkü yüksek sıcaklıktaki alevle direkt temas halinde olsa dahi fibercement levhalar yanmayacağından olası bir yangın riskini de ortadan kaldıracaktır. Önemli Not: Bilindiği üzere binaların yangına karşı sigorta edilmeleri günümüz dünyasında çok önemlidir. Yanıcı veya yangın esnasında yangını hızlandırıcı, yüksek ısı karşısında yapısal bozulmaya uğrayarak zehirli veya insan sağlığını tehdit edici gaz çıkaran ürünlerin kullanılması halinde pek çok sigorta şirketi bu tür yapıları sigorta etmemekte ya da çok yüksek primler karşılığında sigorta etmektedirler. Bu nedenle ülkemizde özellikle çatı kaplama malzemesi altında ahşap esaslı levhalar yerine fibercement levhalar tercih edilmeye başlamıştır.

Fibercement levhalarda ne tür boyalar kullanılmalıdır ?
Yapısındaki çimento ve silika sebebiyle su bazlı olmak kaydıyla normal binalarda uygulanan akrilik veya poliüretan dış cephe boyaları ve plastik esaslı iç cephe boyaları ile rahatlıkla boyanabilir. Fibercement levhalarda yağ bazlı boyalar kullanılmamalıdır.

HekimBoard ve TurkSiding levhaların yüzey görünümlerine göre kaç çeşidi vardır ?
Her iki levha grubu da hem düz hem de ahşap desenli olarak üretilebilmektedir. Ahşap deseni olarak sedir ağacı görünümüne sahip bir desen kullanılmaktadır. Yakın gelecekte dekoratif amaçlı farklı desenlerin üretilmesi de planlanmaktadır. Ahşap desenli levhalar görünümlerinin sıcaklığı yanında üstün özellikleri sebebiyle de ahşaba göre pek çok avantaja sahiptir.

Deniz suyundan ve ultraviyole ışınlardan fibercement levhalar etkilenir mi ?
Fibercement levhaların deniz suyundan kaynaklanan nemden veya ultraviyole ışınlarından etkilenmesi söz konusu değildir. Bu nedenle kıyı kesimlerindeki ve aşırı güneşli bölgelerdeki yapıların dış cephelerinde güvenle kullanılabilir.

Fibercement levhalar su geçirir mi ?
Yaklaşık %25’lik su emme oranına sahiptirler, fakat kesinlikle suyu geçirmezler. Su emme oranları betonarme binalara oranla daha düşüktür. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için fibercement levhalara uygulanan testler bölümünü inceleyiniz.

Uygulama ve kesimde özel aletlere ihtiyaç var mıdır ?
Fibercement levhalar yapısındaki kuars sebebiyle son derece sağlam bir yapıya sahiptir. Bu sebeple ahşap veya yumuşak malzemelerin işlenmesinde kullanılan kesici aletlerle işlenemezler. Delmek için elmas matkap ucu kullanılmalıdır. Kesim işlerinde fibercement levhalar için özel olarak geliştirilmiş Dia uçlu testereler veya elmas uçlu granit kesme bıçakları kullanılmalıdır. Bu konuda Hekim Yapı Satış ve Pazarlama departmanından detaylı bilgi alınabilir.

Fibercement levha kullanılarak yapılan bir duvar ayrıca sıva gerektirir mi? Levhaların ek yerlerinde ne tür macun kullanılmalıdır ?
Yüzeyleri son derece düzgün olduğundan fibercement levhalar ayrıca sıva gerektirmezler. Doğrudan astar ve son kat boya uygulamasına geçilebilir. Bu avantajı sayesinde yapılarda ekonomi sağlar. Ek yerlerinde uygulama şekline göre poliüretan veya akrilik esaslı macun kullanılır. Poliüretan esaslı macunlar genellikle daha elastiktir ve yapışma özelliği daha fazladır. Akrilik macunlar ise daha kolay zımparalanırlar. Dış cephelerde ki uygulamalarda poliüretan macun, iç mekanlarda ise akrilik macunların kullanılması daha uygundur. Macun uygulaması konusunda satış- pazarlama departmanından detaylı bilgi alınabilir.

Fibercement levhalar darbelere karşı ne kadar dayanıklıdır ?
Fibercement levhalar yapısında son derece homojen şekilde dağılmış bulunan selüloz elyafı sebebiyle esnek bir yapıya sahiptir. Çarpma ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Rüzgarla sürüklenen cisimlerden kesinlikle etkilenmezler.

Fibercement levhalar yangın esnasında zararlı gaz üretirler mi ?
Kesinlikle hayır. Fibercement levhalar doğal olarak kokusuzdur. Yangın esnasında insan sağlığını etkileyecek hiçbir zararlı gaz veya madde üretmezler. Bu özellikleri sebebiyle yangın tehlikesi olan yerlerde güvenle kullanılabilirler. Yanmadığı iddia edilen vinil esaslı malzemeler yangın esnasında en azından erirler ve zehirli gaz çıkarırlar. Alevden etkilenmediği halde bu tür zehirli gaz çıkaran ya da eriyen malzemeler sebebiyle pek çok kişi hayatını kaybetmiştir.

Fibercement levhalar ses ve ısı yalıtımı sağlar mı ?
Şüphesiz fibercement levhalar esas itibariyle bir izolasyon malzemesi değildir. Bununla birlikte son derece iyi sayılabilecek ısı ve izolasyon değerlerine sahiptir. Yüksek izolasyon değerlerine sahip malzemelerle beraber kullanıldıklarında çok iyi ısı ve ses izolasyonu elde edilebilmektedir.

Fibercement levhalar haşerelere karşı dayanıklı mıdır ?
Evet, ahşabın etkilendiği her türlü haşereye karşı dayanıklıdır. Bünyesinde haşere barındırmaz.

Atmosfer şartlarına ne kadar dayanıklıdır ?
Yapısındaki hammaddeler ve otoklavlanmış olmaları nedeniyle atmosfer şartlarına karşı çok dayanıklıdır. 200 dereceye yakın bir sıcaklık ve yüksek basınç altında 20 saat kadar pişirilen levhalar en zorlu atmosfer şartlarına karşı dayanıklı hale gelirler. Zaten tabi olduğu standart kapsamındaki (TS EN 12467) testlerin büyük bölümü levhaların zorlu çevre şartlarına dayanımı ile ilgilidir.

Nemli ortamlarda ne kadar güvenli kullanılabilirler ?
Fibercement levhaların suda şişme değeri (24 saat su içinde bekletildiğinde azami 0,5 mm /m) çok düşüktür. Sudan ve nemden kesinlikle etkilenmezler. 60 derece sıcak suda 60 gün süreyle bekletilen levhalarda hiçbir yapısal bozulma görülmemektedir. Bu nedenle nemli ortamlarda ve iklimlerde güvenle kullanılabilir.

Fibercement levhaların en yaygın kullanım alanları nerelerdir ?
Özellikle prefabrik yapı üretiminde iç ve dış duvar, tavan ve döşeme elemanı olarak ayrıca ıslak hacimlerde seramik altı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Çatı kaplama malzemesi olarak kullanılmazlar. Sadece çatı kaplama malzemesi alt destek malzemesi olarak (kiremit, shingle veya bitümlü levha altı malzemesi olarak) kullanılabilirler. Kullanıcılar tarafından tanındıkça her geçen gün farklı uygulama alanlarında yerini alan fibercement ürünler hazır kalıp elemanı olarak, prefabrik havuz uygulamasında duvar elemanı olarak, hayvansal atıklara karşı dayanıklı olması nedeniyle tavuk ve büyükbaş hayvan çiftliklerinde döşeme elemanı olarak kullanılmaktadır. Lam kaplı levhalar ıslak hacimlerde duvar ve ara bölme elemanı olarak, konteynerlerde iç duvar elemanı olarak uygulanmaktadır.

Fibercement levhalar diğer izolasyon malzemeleri ile uyumlu mudur ?
Evet. Bilinen izolasyon malzemelerinin tümü ile birlikte rahatlıkla kullanılabilirler. Özellikle EPS (genleştirilmiş polistren) ile yapıştırma yöntemiyle son derece pratik hazır duvar panelleri üretilebilmektedir.

Ürün listesinde görülen iç ve dış levhaların farkı nedir ?
Yapısındaki hammaddeler bakımından hiçbir farkları yoktur. Yalnız dış levha olarak adlandırılan levhalar esas itibariyle dış cephe ve mekanlarda yani atmosfer şartlarına doğrudan maruz kalınacak ortamlarda kullanılacaklarından ısı farklılıkları karşısındaki çalışma değerinin en alt düzeye indirilmesi amacıyla birtakım katkı maddeleri eklenmektedir. Şayet kısa sürelerdeki ısı değişimlerinin fazla olamadığı ortamlarda kullanılacaksa uygulama yeri dış mekan olsa dahi iç levhalar rahatlıkla uygulanabilirler. Desenli levhalar ve Turksiding’ler dış levha formülasyonu ile üretilmektedir.

Fibercement levhalarda uygulanan boyaların ortalama dayanım ömrü ne kadardır ?
Bu soru en fazla sorulan sorulardan biridir. Uygulanan boya ömrü ne yazık ki fibercement levhadan daha çok boyanın kalitesi ve uygulama yeri ile ilgili bir konudur. Piyasada çok ucuzdan çok pahalıya kadar pek çok boya çeşidi bulunmaktadır. Fibercement levhalarda uygulanmak üzere geliştirilmiş bazı boyalara üretici firmaları tarafından 2-5 yıl dayanım ve solmazlık garantisi verilmektedir. Boyanın uzun süre bozulmadan kalabilmesinin bir diğer şartı da levhaların arka yüzeyinden nem veya su ile temasının olmamasıdır. Su emme özelliği sebebiyle arka yüzeyinden nemlenen veya ıslanan levhalarda ön yüzeye uygulanmış boyanın kabarma riski vardır. Bu nedenle fibercement levhalarla yapılan uygulamalarda su izolasyonuna önem verilmelidir. Hem fibercement levha hem de boya uygulamalarında belirtilen tedbirlerin alınması halinde çok uzun yıllar boya yenilemesi sorunu ile karşılaşılmaz. Ürünlerinizin tek başına kullanıldığında sağladığı izolasyon değerleri ve yoğuşma yapmadığına dair herhangi bir done var mı, tek başına yeterli değilse üzerine mantolama yapılabiliyor mu yada altında izolasyon sağlayıcı ne kullanılabilir? Malzemenin tek başına kullanıldığında ısı iletim katsayısı yaklaşık olarak 0,2 W/mK’ dır. Isıl hesaplar bu değerden hesaplanabilir. Altta izolasyon için stropor, cam yünü veya taş yünü uygulanabilir. Ürünlerimiz % 25 civarında bir su emme oranına sahip olduğundan yoğuşmaya yol açması söz konusu değildir. Bununla birlikte boyalı tarafında boya üzerinde yoğuşma oluşması söz konusu olabilir. Ürünlerimizin üzerine mantolama rahatlıkla yapılabilir. Bu durumda levhaların ters yüzü üste gelecek şekilde uygulama yapılmalıdır. Bu yüzey daha pürüzlü olduğundan yapışma çok daha sağlam olur.

Plakaların Montajı içi gerekli özel bir vida var mı yada hangi vidayı kullanmamız doğu olur ?
Plakaların montajı için havşa başlı kendinden vida uclu ve kendi havşasını açabilen vidalar uygundur. Bu tür vidaların bulunamaması halinde sadece havşa başlı ve matkap uclu sac vidaları kullanılabilir. Bu durumda vida başının havşa yuvası önceden açılmalıdır. Bu konuda uygulama klavuzumuzdan detaylı bilgi temin edilebilir.

Düz plakalarda ve yalıbaskı plakalardaki montaj vidaları aynı mı ?
Her iki plakalar için aynı tip vida kullanılmaktadır. Sadece uygulanan alt konstrüksiyona göre vida boyları doğru seçilmelidir.

Tek kat fibercement uygulama yapılacaksa vida potlukları ile ilgili yorumlarınız ve çözümünüz nedir ?
Yapılması gereken tek şey montaj yapılacak alt konstrüksiyonun düzgün bir zemin oluşturmasını sağlamaktır. Levhaların kendi başına potluk oluşturması söz konusu değildir.

Birleşim yerleri hangi malzemelerle kapatılıp uzun vadede sorun çıkartmayacak düz bir satıh elde edilebilir ?
Birleşim yerlerinde kesinlikle poliüretan esaslı mastik kullanılmalıdır. Sorun genellikle uygulanan boyanın çatlamasından ibarettir. Unutmamak gerekir ki farklı ısıl genleşme değerine sahip malzemelerin çalışma katsayılarının farklı olması sebebiyle ek yerlerinde genleşme veya büzülmeler oluşmaktadır. Bu nedenle yüzeydeki çatlama görünümlerini en aza indirmek için elastik yapılı su bazlı boyalar tercih edilmelidir.

Malzeme uygulanmasından ne kadar süre sonra bakım ya da onarım gerektirebilir ?
Malzemenin kendisinin özel bir bakım ve onarım ihtiyacı bulunmamaktadır.Bakım veya onarım ihtiyacı genellikle kullanılan boyanın ömrü ile doğru orantılı olarak değişmektedir. Bu süre ile ilgili olarak kullanılan boya firmasından detaylı bilgi alınmalıdır.( Piyasada 20 yıla kadar garanti veren boya firmaları bulunmaktadır.)

Fibercement montajı yapılacak yüzeyin montaja hazır hale getirilmesi için gerekli olan katmanlar nelerdir ? (hafif çelik binalar için)
Çelik yapılarda duvar olarak hazır pres paneller (fibercement+stropor+fibercement) kullanılabilir veya oluşturulan çelik karkasın bir yüzüne fibercement levha vidalanır. Daha sonra isteğe bağlı olarak önce bir nem bariyeri ve yalıtım malzemesi montajı yapılır ve üzerine fibercement levha montajı yapılarak, vida yerleri ve birleşim alanları macunlanır. Bu işlemlerin ardından astar ve boya işlemi yapılarak kaplama sona erer.

Etiketler:

Bu Ürünler de İlginizi Çekebilir!